Povratak na prvu stranu  |  Kontakt  | 

Uvoznik i distributer Tersus d.o.o. 

 

tel.: 099-79-000-98, 099-79-000-97

email: tersus.s@gmail.com | tersus.d@gmail.com

Norveški električni radijatori BEHA - cjelovito riješenje za električno grijanje prostora

 

BEHA 100 godina

 NORVEŠKI NISKOTEMPERATURNI KONVEKTORSKI RADIJATORI BEHA


TRADICIJA

 • BEHA – Berg Hansen's Electric Workshop je jedan od najstarijih i najatraktivnijih tradicionalnih električnih tvrtki u Norveškoj, još je uvijek u funkciji I u istom obiteljskom vlasništvu. Skupine proizvoda koje tvrtka danas proizvodi u potpunosti su iste kao i oni proizvodi koje je tvrtka proizvodila u trenutku osnivanja 1917 godine - električna kuhala i grijači za gijanje na struju.


"U današnje BEHA radijatore ugrađeno je više od 100 godina istraživanja i iskustva."
 BEHA 100 godina tradicije

LOKACIJA

U Porsgrunnu, oko 150 kilometara južno od glavnog grada Osla, BEHA ima napredne proizvodne pogone na 12,000 kvadratnih metara. Tvornica sadrži poseban odjel za izradu tankih ploča, postrojenje za emajliranje i odjel za montažu. Tvornica također uključuje glavno skladište odakle se šalje roba na destinacije u Norveškoj i inozemstvu.

"BEHA radijatori su jedini uistinu 100% norveški radijatori na Hrvatskom tržištu - proizvedeni u Norveškoj."
BEHA tvornica Norveška
 

PRINCIP RADA I SVOJSTVA

 • Konvektorski radijatori Beha rade na principu blage prirodne konvekcije zagrijanog zraka. Ova metoda je dokazano  najekonomičniji i najučinkovitiji način grijanja. Konvekcija je usmjereno gibanje odnosno strujanje fluida (kapljevina i plinova), topliji fluid se giba prema hladnijem i predaje toplinu okolini. Toplina sama izaziva kretanje fluida (putem širenja i sile uzgona), dok se u isto vrijeme izaziva prijenos topline ovakvim skupnim gibanjem fluida. Ovaj proces se naziva prirodna konvekcija.
 • Zahvaljujući nisko temperaturnom radu radijatora, konvekcija zagrijanog zraka je blaga i usmjerena prema tlu,  što je u praksi pokazalo da se na taj način toplina zadržava u najvećoj mogućoj mjeri uz tlo.
 • Specijalna izvedba nisko temperaturnog grijača unutar BEHA konvektora osigurava da se nikada ne premaši temperatura od 225 ºC, odnosno točka izgaranja prašine i dlake. Prilikom normalnog rada i održavanja temperature prostorije temperatura grijača, kreče se u rasponu od 50ºC do 90 ºC, dok temperatura prednje plohe (gornja zona ispusta zraka) nikada ne premašuje max. 80 ºC. Električni grijač iznimno velike površine izrađen je od ekstrudiranog aluminija s perforiranim lamelama, što omogućava nisku temperaturu grijača i veliku učinkovitost i ekonomičnost pošto velika količina zraka prelazi preko grijača u jedinici vremena.  
 • Električni radijatori BEHA su opremljeni izuzetno precizan elektronskim termostatom (0.2 ° C), kalibriranim na sobnu temperaturu, tako da korisnik može proizvoljno podesiti sobnu temperaturu u rasponu od 5 ° C do +30 ° C. Termostat ima ugrađenu zaštita od smrzavanja, koji čuva sobnu temperaturu iznad 5 ° C, te time pruža zaštitu od smrzavanja vodovodnih cijevi. Usklađenost triac elektronskog termostata i nisko temperaturnog grijača osigurava iznimnu ekonomičnost u radu uz manju potrošnju električne energije i visoku sigurnost u radu.


"Ekonomičnost, udobnost - kvalitetno grijanje. BEHA"
 

beha

SIGURNOST

 • Uz ekonomičnost i efikasnost sigurnost je jedan od najbitnijih elemenata BEHA radijatora. 
 • Svi radijatori BEHA imaju IP24 stupanj zaštite, što ih čini sigurnim za ugradnju u kupaonice i drugim vlažnim prostorijama, pod uvjetom da su instalirani na udaljenosti od najmanje 60 cm od elemenata kao što su tuševi, kade, i slično.
 • Svi BEHA radijatori imaju ugrađene sigurnosne termostate, koji isključuju radijator ako je radijator pokriven ili je na bilo koji drugi način došlo do smanjenja cirkulacije zraka i postoji opasnost od pregrijavanja.
 • Svi BEHA radijatori posjeduju dvostruku električnu izolaciju. To znači da ti radijatori ne iziskuju dodatno uzemljenje te su zahvaljujući tomu iznimno sigurni za uporabu i nema mogućnosti od proboja električne energije na kućište.
 • Svi BEHA radijatori posjeduju funkciju zaštite protiv smrzavanja. Ako na termostatu izaberete simbol pahuljice, u prostoriji će se održavati temperatura od + 5 ºC.
 • Svi radijatori Beha su bez oštrih rubova i rade na niskoj temperature, te ih bez bojazni možemo ugraditi u dječje sobe, vrtiće ili škole.
 • U slučaju ispada električne energije, BEHA radijatori će nastaviti grijati na prije podešenoj željenoj temperaturi odmah po povratku električne energije, za razliku konkurentskih sistema sa digitalnom kontrolom i timerima koji se prilikom ispada energije resetiraju i prestaju raditi.
 • BEHA radijatori su rigorozno testirani od strane vodećih instituta za sigurnost, proizvedeni po najstrožim normama te posjeduju sve potrebne relevantne europske i svjetske certifikate (CE, GS, NEMKO, GOST-R, Končar)

"BEHA radijatori su namijenjeni kontinuiranoj upotrebi,  bez potrebe gašenja,  0-24h tijekom cijele sezone grijanja, te ih nije potrebno nadzirati i gasiti kada izlazite iz prostorije."

"BEHA radijatori su sigurni za djecu."
 BEHA sigurnost - vrhunski radijator

NAMJENA

 • Primarna namjena BEHA radijatora je osnovno grijanje kompletnih objekata - stanova, obiteljskih kuća, vikendica, javnih objekata, poslovnih prostora, specijalnih objekata, sa primjenom u domaćinstvu i industriji. Osnovni koncept BEHA radijatora je vođen potrebom kontinuiranog grijanja u ekstremnim uvjetima Norveške, tijekom dugih i hladnih zima sa temperaturama -30ºC i niže. U Norveškoj 80% kućanstava koristi ovakav sistem za grijanje, dok 20% otpada na grijanje na drva i nordic tip toplinskih crpki, te je stoga grijanje norveškim radijatorima broj 1. grijanje u Norveškoj.
 • BEHA radijatorima nije nužno grijati kompletan objekt ili koristiti kao osnovno grijanje - podjednako efikasno rade i za zagrijavanje jedne ili više prostorija ili u kombinaciji sa drugim oblicima grijanja kao što su klime, kamini, plinsko grijanje , podno grijanje itd. - kao pomoćno grijanje itd.
 • Kao osnovno grijanje ili kao dodatno grijanje - BEHA radijatori će ispuniti svaku Vašu potrebu.

"Grijanje svih tipova prostora i na polarnoj zimi. BEHA."
 beha

UGRADNJA

 • Svaki radijator standardno dolazi sa zidnim nosačem,1,5m priključnoga kabela  i utikačem (1F).
 • Ugradnja konvektorskih električnih radijatora  BEHA se izvedi preko priloženog zidnog nosača. Pri montaži je potrebno paziti na visinu montaže, između 5 do maksimalno 10 cm od poda. Pri takvoj montaži će radijatori efikasno zagrijavati  kompletan prostor uz maksimalnu uštedu energije.
 • BEHA radijatori se mogu bez bojazni ugraditi na bilo koju vrstu zida -  cigla, beton, drvo, knauf, staklo, aluminij itd.  BEHA radijatori ne zahtijevaju posebnu pripremu zida ili dodatne izolacijske materijale kada se ugrađuju na drvo ili knauf - zidni nosač ne prenosi temperaturu radijatora na zid, a zadnja ploha radijatora se zagrijava manje od prednje, te ne postoji opasnost od oštećenja zida od drveta ili knaufa.
 • BEHA radijatori zahtijevaju minimalni sigurnosni bočni razmak od samo 2cm sa svake bočne strane (u odnosu na slične proizvode koji zbog sigurnosti trebaju minimalno 20-30cm praznog prostora bočno), stoga BEHA radijatore možete postaviti uz bočni razmak od samo 2 cm od zida, namještaja itd. bez opasnosti po radijator, zid ili namještaj.
 • BEHA radijatori zahtjevaju minimalno 5cm praznog prostora iznad radijatora (ukoliko je iznad radijatora prozorska klupica), tj 10-15cm ukoliko je iznad radijatora zavjesa. STROGO poštujte minimalni razmak iznad radijatora!

VAŽNO! NIKADA NE UGRAĐUJTE BEHA radijatore više od 10cm od poda!

VAŽNO! NIKADA NE REŽITE ili MODIFICIRAJTE originalni priključni kabel i utikač - za produživanje koristite BEHA razvodnu kutiju 1F (vidi dodatna oprema)!

"Montaža BEHA radijatora je iznimno jednostavna."
 BEHA 1F

 

RAZLIČITI MODELI RADIJATORA BEHAI DODATNA OPREMA

 • Konvektorski radijatori BEHA dolaze u 11 standardnih modela, 3 staklena modela i mobilnoj verziji, koji se razlikuju po snazi, visini, namjeni i dizajnu.
 • Modeli P su visoki 40 cm, modeli L 20 cm.
 •  Preporučamo da L modele  upotrebljavate tamo gdje imate velike staklene stijene ili vam visina prostora ne dozvoljava ugradnju P modela visine 40 cm. 
 • Svi modeli se jednostavno mogu povezati s i-Jaz centralnom regulacijom ili se na njih jednostavno mogu ugraditi  TP 100 štedni moduli. 
 • Spoj na električnu mrežu se vrši preko priloženoga kabela sa 1f utikačem neposredno u zidnu utičnicu, ili priključivanja preko zidne utičnice KB200 koja se montira na nosač radijatora (dodatna oprema).
 • P i L modeli radijatora mogu se pretvoriti u mobilne radijatore uz podne nosače PF 240
 • Za daljinsko paljenje radijatora također može se koristiti GSM daljinski prekidač/utičnica.

 

 

 

 

beha

 

GARANCIJA
 
 • Brza i kvalitetna i profesionalna servisna služba u slučaju eventualnih problema u radu osigurava minimalni rok otklanjanja problema u radu, bez opasnosti da čete ostati bez grijanja tijekom zimskih mjeseci.
 • Centralni servis – C.I.T.d.o.o.,Ulica grada Vukovara 43, Zagreb, mob. 098 883 061, tel./fax 01 6170 291

Tvornička garancija za sve BEHA radijatore i dodatnu opremu iznosi 5 godina.